Volledig scherm
De blauwalg zit nu in de watergang langs de Demer in Heusden. © Waterschap Aa en Maas

Blauwalg in de watergang langs de Demer in Heusden

HEUSDEN - In de watergang langs de Demer in Heusden zit blauwalg. De gemeente Heusden en waterschap Aa en Maas adviseren inwoners om contact met het water te vermijden.

Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. De kans op blauwalg neemt toe naarmate de temperatuur stijgt. De gemeente heeft waarschuwingsborden geplaatst en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.