Jan Kaak van de Kaak Groep en burgemeester Jan Hamming van Heusden tekenen de koopovereenkomst.
Volledig scherm
Jan Kaak van de Kaak Groep en burgemeester Jan Hamming van Heusden tekenen de koopovereenkomst. © Sylvia van de Ven

Bossche fabrikant van deegmachines bouwt als eerste op Het Hoog II

NIEUWKUIJK - Benier Nederland bv, fabrikant van deegverwerkingsmachines voor bakkerijen, verhuist van Den Bosch naar Nieuwkuijk. De Kaak Groep, het moederbedrijf van Benier, heeft 2,7 hectare grond gekocht op bedrijventerrein Het Hoog, met een optie voor nog eens 1,35 hectare.

Benier wordt het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op Het Hoog II. Ook de jongste dochteronderneming van de Kaak Groep, DrieM, dat ook deegverwerkingsmachines maakt, vestigt zich hier.

De verhuizing van Benier naar Heusden betekent een flinke impuls voor de werkgelegenheid in De Langstraat. Bij Benier en DrieM werken nu 160 man personeel. De nieuwbouw op Het Hoog biedt straks ruimte aan 250 medewerkers. Benier en DrieM denken de komende jaren nog flink uit te breiden.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.