De nieuw te bouwen sporthal in Drunen.
Volledig scherm
De nieuw te bouwen sporthal in Drunen. © Architectenbureau De Twee Snoeken

Bouw nieuwe sporthal Drunen kan snel beginnen

DRUNEN - Met een beetje geluk start de bouw van de nieuwe gemeentelijke sporthal in Drunen nog voor de bouwvakantie. Als alles volgens planning verloopt, is de hal in het voorjaar van 2017 klaar en kunnen de sportclubs en scholen er na de zomer van 2017 gebruik van maken.

In de hal komen 3 sportruimtes die voldoen aan de normen van NOC/NSF. De 3 zaaldelen van elk 30 bij 16 meter kunnen ook bij elkaar gevoegd worden. De aanbesteding heeft plaatsgehad, de definitieve gunning heeft plaats nadat de gemeenteraad van Heusden heeft ingestemd.

Woensdag 15 juli wordt daarover gesproken. Slokker Bouwgroep uit Breda gaat de hal bouwen. De kosten komen uit op 5.750.000 euro; dat is 4,5 ton meer dan eerder gedacht. De politiek moet ook met die overschrijding nog akkoord gaan.

De nieuwe hal vervangt Onder de Bogen, die afgebroken wordt. De nieuwe sporthal komt te staan vlakbij de nieuwe particuliere sporthal van SHJ en de judoclub, aan de Prins Hendrikstraat.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.