Volledig scherm
© Thinkstock

Buurt blijft faliekant tegen hondenfokkerij Elshout

DEN HAAG/ELSHOUT - Hondenfokker Sjaak Branten uit Elshout hoopt dat de Raad van State hem alsnog een vergunning voor een hondenfokkerij aan de Kerkstraat geeft.

Branten vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Heusden eerst alle medewerking aan de vestiging van een hondenfokbedrijf verleende om vervolgens als een blad aan de boom om te draaien. Het felle verzet uit de buurt speelt daarbij een doorslaggevende rol, zo bleek woensdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Branten had twee jaar geleden al een dertigtal honden rondlopen maar moest die weghalen omdat hij geen vergunning had. Toen hij een vergunning bij de gemeente aanvroeg kreeg Branten nul op het rekest. Volgens de gemeentewoordvoerster past een hondenfokkerij niet in het agrarische bestemmingsplan voor de locatie aan de Kerkstraat. Hij mag er wel schapen en paarden houden, maar honden zou niet kunnen.

Welke zijde de Raad van State kiest, zal over zes tot twaalf weken uit de uitspraak blijken.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.