Volledig scherm
Het voormalige veredelingsbedrijf Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen. © Gert-Jan Buijs/BD

Buurt Innoseeds/ De Grassen Vlijmen wil opvang vluchtelingen in portacabins

VLIJMEN - Mocht de opvang van zo'n 200 asielzoekers op terrein Innoseeds/ De Grassen in Vlijmen doorgaan, dan krijgen de asielzoekers onderdak in tijdelijke portacabins en niet in nieuw te bouwen huizen.

Dat heeft het Heusdense college besloten, op basis van een stemming onder 275 omwonenden en toekomstige buurtbewoners. 93 mensen brachten hun stem uit. Daarvan kozen 48 mensen voor portacabins, 42 voor een huis, drie maakt het niets uit.

Het voordeel van huizen is dat ze na drie jaar, als de opvang stopt, vrijkomen voor reguliere woningzoekenden. Portacabins kunnen er echter sneller staan, maar zijn weer minder mooi om te zien. Naar verwachting besluit het COA in september of van het Heusdense aanbod gebruik wordt gemaakt.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.