Volledig scherm
Het voormalige veredelingsbedrijf Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen. © Gert-Jan Buijs/BD

College Heusden: 'Besluit raad over opvang asielzoekers Vlijmen was wèl zorgvuldig'

VLIJMEN - Het besluit van de gemeenteraad van Heusden om een dele van het terrein Innoseeds/ De Grassen in Vlijmen aan te bieden voor de opvang van vluchtelingen, was wel degelijk zorgvuldig.

Dat stellen burgemeester en wethouders van Heusden in een brief aan een aantal bewoners van de Beellaan en van De Jonglaan. Zij maakten eerder officieel bezwaar tegen het raadsbesluit van 17 mei.

Niet mogelijk
Het Heusdense college stelt dat er altijd, in elk proces, dingen zijn die beter kunnen. Dat niet alle informatie over de kwestie op 17 mei al bekend was, klopt volgens het college. Maar dat kon in de ogen ven B en W niet anders, juist vanwege de keuze om eerst met de inwoners te praten en pas daarna met provincie, Rijk en het COA. Overigens stelt het college dat een formeel bezwaar tegen het raadsbesluit niet mogelijk is. Het besluit ongeldig verklaren kan het college evenmin, zo wordt gesteld.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.