Volledig scherm
VMC Nieuwkuijk © Google Maps

Conflict over geluidshinder bij VMC Nieuwkuijk lijkt terug bij af

NIEUWKUIJK - De stekker is uit het meetplan getrokken dat een oplossing moest bieden voor het conflict over geluidshinder in Nieuwkuijk. Het gaat om een langslepende twist tussen metaalbedrijf VMC op het industrieterrein in Nieuwkuijk, de familie Boelens die er naast woont en de gemeente Heusden.

De familie Boelens wordt hoorndol van een stansmachine bij VMC die soms dag en nacht staat te draaien. In december waren de drie partijen het nog eens geworden over een geluidsonderzoek dat de rechtbank in Den Bosch had voorgesteld. Met de zogeheten hola-techniek, die ook wordt gebruikt om horecalawaai binnen de perken te houden, zou de maximale geluidsgrens van het bedrijf worden vastgesteld. Daarna zou controle van de vergunningsvoorwaarden een eenvoudige zaak worden.

De gemeente Heusden, die volgens de familie Boelens niet optreedt tegen het bedrijf, zou vervolgens op basis van het onderzoek een vergunning op maat moeten opstellen voor het bedrijf. De rechtbank doet over enkele weken uitspraak.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.