Volledig scherm
© iStock

D66 Heusden wil 'bombardement' op sociale media tegen 120 kilometer op A59

VLIJMEN - D66 Heusden blijft zich verzetten tegen de invoering van een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur op de A59. De partij roept inwoners en partijen op tot een 'bombardement van tegengeluiden via social media'.

Nu gelden op de A59 tussen knooppunt Hooipolder en Empel verschillende snelheden. Rijkswaterstaat liet deze week in het Brabants Dagblad weten dat eerdere plannen om die snelheid op het hele stuk naar 120 te tillen, doorgaan. D66 Heusden is daar fel op tegen. De partij wijst op de schadelijke gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid. ,,Bij hoge snelheden stoten voertuigen meer gevaarlijke stoffen uit en produceren ze meer lawaai."

Weefvakken
​Een ander argument is dat dat bijvoorbeeld de zogeheten weefvakken tussen Vlijmen-Oost en 's-Hertogenbosch-West niet zijn ingericht op hoge snelheden. D66 wil dat de bevolking wordt betrokken bij besluiten over de verhoging van de maximumsnelheid.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.