Volledig scherm
© iStock

Directe aansluiting Groenewoud - Ei van Drunen dit jaar klaar

DRUNEN - In september wordt de Christiaan Huygensweg op bedrijventerrein Groenewoud in Drunen doorgetrokken naar de rotonde op het Ei van Drunen. Vrachtverkeer hoeft daardoor niet meer via de Spoorlaan naar Groenewoud, maar kan daar rechtstreeks vanaf de rotonde naartoe. Dat voorkomt overlast op de Spoorlaan.

Het doortrekken van de weg staat al een paar jaar op het verlanglijstje van de gemeente Heusden. De aanbesteding wordt volgens de gemeente Heusden nog deze maand afgerond. Het project staat los van de bezwaarprocedure die nog loopt tegen één onderdeel van het bestemmingsplan, de bouw van een tankstation op het Ei.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.