Volledig scherm
Het Piek-festival in Drunen. © Daphne van Breemen

Eerste Piek-festival bij De Voorste Venne druk bezocht

DRUNEN - In De Voorste Venne wordt vandaag voor de eerste keer het Piek-festival gehouden. De organisatie ligt in handen van De Aleph en De Voorste Venne.

Het festival is bedoeld om zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Heusden kennis te laten maken met kunst en cultuur. ,,We organiseerden elk jaar wel een dans- of muziekvoorstelling, maar nog nooit traden alle groepen tegelijk op. Nu hebben we alles gebundeld. We wilden leven in de brouwerij", vertelt tijdelijk directeur Ruud Janssen.

En dat is volgens Janssen gelukt. ,,Het is erg druk, terwijl ik dacht dat mensen door het mooie weer misschien eerder de duinen in zouden gaan."

In de hal van De Voorste Venne, in het theater en op de binnenplaats zijn verschillende optredens en demonstraties te zien. In De Aleph zelf kunnen bezoekers deelnemen aan muziekworkshops. Het Piek-festival duurt nog tot 20.30 uur vanavond.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.