Voorzitter Siem van Dijk van de Fietsersbond in de buurt van de plek waar de fietstunnelbrug onder de grond vandaan zou moeten komen, en over zou gaan in een brug.
Volledig scherm
Voorzitter Siem van Dijk van de Fietsersbond in de buurt van de plek waar de fietstunnelbrug onder de grond vandaan zou moeten komen, en over zou gaan in een brug. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

'Fietstunnelbrug bij Nieuwkuijk vergroot veiligheid fietsers enorm'

NIEUWKUIJK - Fietsersbond De Langstraat vreest het ergste voor de aanleg van een snelfietsroute tussen Waalwijk en Den Bosch. Zeker als de plannenmakers van de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) gaan kiezen voor het verleggen van de toe- en afritten van de A59 bij Nieuwkuijk.

Los hiervan heeft de Fietsersbond een plan ingebracht voor de aanleg van een 'fietstunnelbrug': een tunnel onder de Abt van Engelenlaan in Nieuwkuijk door, en vervolgens een brug over de waterpartij en de A59 heen, uitkomend in de buurt van de Kloosterstraat. Aan de zuidkant van de A59 moet bij de rotonde in de Jonkheer de la Courtstraat in Nieuwkuijk een vrijliggend fietspad komen, aldus de Fietsersbond.

Volgens Fietsersbond-voorzitter Siem van Dijk denken de plannenmakers nu nog veel te veel vanuit de automobilist. Van Dijk beseft dat een fietstunnelbrug flink wat geld zal kosten. ,,Maar het is uit oogpunt van veiligheid voor de fietsers in veel opzichten zóveel beter. Wat is dat je waard?", is voor Van Dijk de retorische vraag.

Lees een artikel over het plan voor de fietstunnelburg in het Brabants Dagblad, editie de Langstraat, van dinsdag 15 november.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.