Volledig scherm
Henk Romeijn in gezelschap van drie onbekende vrouwen. © Collectie Bart Beaard

Geen DNA-match in onderzoek verzetsman Henk Romeijn uit Drunen

DRUNEN - Het DNA-onderzoek naar de gefusilleerde verzetsman Henk Romeijn uit Drunen heeft geen match opgeleverd.

Dat heeft de familie laten weten. Halfbroer Bob Romeijn uit Rotterdam had DNA afgestaan voor onderzoek in de DNA-databank Vermiste personen.

Het lichaam van de in 1944 geëxecuteerde Henk Romeijn is nooit gevonden. Romeijn was ter dood veroordeeld vanwege de aanslag op politiecommissaris Anton van Dijk op 8 juli 1943.

In mei woonde Bob Romeijn voor het eerst de dodenherdenking in Drunen bij. Bart Beaard van heemkundekring Onsenoort rondt het onderzoek naar Romeijn af voor een tweede versie van een publicatie over Romeijn, die in 1921 in Rotterdam werd geboren en vanaf 1927 als pleegkind opgroeide in Drunen.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.