De oude mavo aan de Demer in de vesting Heusden.
Volledig scherm
De oude mavo aan de Demer in de vesting Heusden. © Dik de Joode/BD

Geen extra eisen verkoop mavo Heusden

HEUSDEN - Heusden blijft met het Creatief Centrum in de vesting meedenken over een andere ruimte voor z’n activiteiten. En als die locatie belemmeringen kent, zal de gemeente proberen die weg te nemen. Dat heeft wethouder Margo Mulder (PvdA) toegezegd.

Maar Heusden gaat níet wachten met eventuele verkoop van het huidige onderkomen aan de Demer totdat de uitgangspunten van de nieuwe Cultuurnota zijn vastgesteld. Een motie daarover van D66, CDA en Heusden Transparant is weggestemd.

Het Creatief Centrum moet weg uit de oude mavo aan de Demer in Heusden. De gemeente wil het gebouw verkopen, zo is eerder al besloten, en eventueel op voorhand al slopen. De grond kan een mooie plek zijn voor sociale woningbouw.

Maar het pand is nog niet verkocht en oppositiepartijen D66, CDA en Heusden Transparant willen dat het Creatief Centrum mag blijven zitten, totdat er helderheid is over verkoop én over de herontwikkeling van het gebiedje. Ook zouden eerst de hoofdlijnen van het nieuwe cultuurbeleid helder moeten zijn. Want het zou immers kunnen dat juist de oude mavo daarin een belangrijke rol krijgt.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.