De automobilist heeft voor flink wat schade gezorgd in Vlijmen
Volledig scherm
De automobilist heeft voor flink wat schade gezorgd in Vlijmen © Anja van Beek / FPMB

Geen grote investeringen in veiligheid op Grote Kerk Vlijmen

VLIJMEN - Het ongeluk van begin juni op de Grote Kerk in Vlijmen is voor burgemeester en wethouders van Heusden geen aanleiding voor het nemen van uitgebreide verkeersmaatregelen.

Dat laat het college weten op vragen van het CDA. Die partij pleitte (opnieuw) voor maatregelen, nadat een auto bij een eenzijdig ongeval in de tuin van een woning belandde. Waarschijnlijk was een te hoge snelheid van de auto, die van de A59 kwam, oorzaak van het ongeval.

Oplossing
Heusden houdt op het op de drukke Grote Kerk bij een signaleringssysteem en extra politiecontroles. De echte oplossing voor de verkeersdruk ligt volgens B & W in de aanleg van de randweg Vlijmen, over een paar jaar. Als die weg klaar is, gaan de toe- en afrit bij de Grote Kerk dicht.

Lees meer in het Brabants Dagblad van 4 juli, editie Langstraat.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.