Volledig scherm
De automobilist heeft voor flink wat schade gezorgd in Vlijmen © Anja van Beek / FPMB

Geen grote investeringen in veiligheid op Grote Kerk Vlijmen

VLIJMEN - Het ongeluk van begin juni op de Grote Kerk in Vlijmen is voor burgemeester en wethouders van Heusden geen aanleiding voor het nemen van uitgebreide verkeersmaatregelen.

Dat laat het college weten op vragen van het CDA. Die partij pleitte (opnieuw) voor maatregelen, nadat een auto bij een eenzijdig ongeval in de tuin van een woning belandde. Waarschijnlijk was een te hoge snelheid van de auto, die van de A59 kwam, oorzaak van het ongeval.

Oplossing
Heusden houdt op het op de drukke Grote Kerk bij een signaleringssysteem en extra politiecontroles. De echte oplossing voor de verkeersdruk ligt volgens B & W in de aanleg van de randweg Vlijmen, over een paar jaar. Als die weg klaar is, gaan de toe- en afrit bij de Grote Kerk dicht.

Lees meer in het Brabants Dagblad van 4 juli, editie Langstraat.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.