Volledig scherm
© Thinkstock

Geen vuurwerkvrije zones in Heusden, wel regels voor carbidschieten op oudjaarsdag

HEUSDEN - Heusden gaat geen vuurwerkvrije zones instellen. Dat is althans het voorstel van burgemeester en wethouders, na overleg met onder meer politie en buurtpreventieteams.

Volgens het college neemt het aantal klachten af en is van bijzondere overlast geen sprake. Veel mensen mogen dan iets zien in een centrale vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling, volgens het college zijn er ook nog steeds veel mensen die het liefst zelf vuurwerk afsteken.

Het schieten met carbid op oudjaarsdag wordt wel aan banden gelegd: dat wordt overdag verboden. Vanaf 18.00 uur 's avonds tot 02.00 uur 's nachts is het schieten met carbid wel toegestaan, dus gelijktijdig met vuurwerk.

Op alle andere dagen mag gewoon met carbid worden geschoten. Ook bij ondertrouw van mensen. Als de overlast op zulke momenten de spuigaten uitloopt, kan de politie altijd nog ingrijpen, aldus het college.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.