Volledig scherm
© Thinkstock

Geen vuurwerkvrije zones in Heusden, wel regels voor carbidschieten op oudjaarsdag

HEUSDEN - Heusden gaat geen vuurwerkvrije zones instellen. Dat is althans het voorstel van burgemeester en wethouders, na overleg met onder meer politie en buurtpreventieteams.

Volgens het college neemt het aantal klachten af en is van bijzondere overlast geen sprake. Veel mensen mogen dan iets zien in een centrale vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling, volgens het college zijn er ook nog steeds veel mensen die het liefst zelf vuurwerk afsteken.

Het schieten met carbid op oudjaarsdag wordt wel aan banden gelegd: dat wordt overdag verboden. Vanaf 18.00 uur 's avonds tot 02.00 uur 's nachts is het schieten met carbid wel toegestaan, dus gelijktijdig met vuurwerk.

Op alle andere dagen mag gewoon met carbid worden geschoten. Ook bij ondertrouw van mensen. Als de overlast op zulke momenten de spuigaten uitloopt, kan de politie altijd nog ingrijpen, aldus het college.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.