Volledig scherm
De d'Oultremontweg bij Elshout. © Bertjan Kers/BD

Gemeente Heusden gaat mensen 'blij maken' met fietspad bij Elshout

ELSHOUT/VLIJMEN - Er kan een vrijliggend fietspad worden aangelegd langs de d'Oultremontweg ter hoogte van bedrijventerrein Meeuwaert bij Elshout. De weg is een belangrijke fietsroute voor schoolgaande jeugd.

,,Hier gaan we veel mensen blij mee maken", zegt wethouder Kees van Bokhoven. ,,De ambitie is om ook in het verlengde hiervan, langs de Tuinbouwweg, een veilige fietsroute aan te leggen, maar dit is een begin."

Het college heeft de benodigde grond in bezit en heeft ingestemd met de omgevingsvergunning. Nu kan het zoeken naar een aannemer beginnen.

Volledig scherm
De d'Oultremontweg bij Elshout richting Haarsteeg, ter hoogte van bedrijventerrein Meeuwaert. © Bertjan Kers/BD
  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.