Volledig scherm

Gemeente staat tot 2018 garant voor buurthuizen Vlijmen en Haarsteeg

VLIJMEN/HAARSTEEG - De gemeente Heusden geeft de vrijwillige besturen van de buurthuizen in Haarsteeg en Vlijmen tot 2018 financiële rugdekking. Heusden staat garant, mochten de vrijwilligers tegen nieuwe tekorten aanlopen.

Dat staat in het voorstel aan de gemeenteraad over de overdracht van het beheer van De Korf in Vlijmen en De Haarstek in Haarsteeg aan vrjwilligers. Werkgroepen hebben de afgelopen maanden plannen gemaakt hoe ze de buurthuizen zo goed mogelijk kunnen laten draaien.

Toestemming
Op basis van die plannen krijgen de nog te vormen besturen tot 2018 de ruimte om te experimenteren, met de zekerheid dus dat de gemeente zo nodig bijspringt. Wel moeten ze voor elke uitgave hoger dan 1000 euro vooraf toestemming vragen.

Als de nieuwe besturen van start gaan, zullen ze elke drie maanden de vorderingen met de gemeente bespreken. In 2018 wordt bezien of vrijwillig beheer wordt voortgezet.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.