Volledig scherm
© DG

Gemor over toeristenbelasting Heusden groeit

VLIJMEN - Van steeds meer kanten komt kritiek op de hoogte van de toeristenbelasting in de gemeente Heusden.

Opnieuw hebben enkele ondernemers en de watersportvereniging Heusden aan de bel getrokken over de anderhalve euro die gasten op een camping of in de haven per nacht betalen. Eerder deed dat al een aantal eigenaren van mini-campings. Ze stellen dat de hoogte van het bedrag tot terugloop van gasten.

Wim Habraken van Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen, overweegt zelfs te gaan stoppen met zijn mini-camping als nevenactiviteit. De Heusdense politiek behandelt donderdag 12 november de begroting van 2016. De toeristenbelasting maakt daar onderdeel van uit.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.