Volledig scherm
Gerard en Irma Keetels. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Gerard Keetels zwaait in Drunen ballonnenclown Fluppie uit

DRUNEN - Als mensen om hem lachen, dan is het per ongeluk. Dat weet Gerard Keetels best. „Ik ben van m’n eigen helemaal niet zo grappig. Daarom wil ik me ook niet langer ballonnenclown Fluppie noemen.”

Toch zal de rondborstige Drunenaar zijn alter ego eeuwig dankbaar blijven: „Fluppie heeft mij gebracht waar ik nu sta.” Gerard, 49 jaar oud, is creatief met latex. Humor is een ander vak. Die rode neus en zo’n malle pruik, het stond zijn ambachtelijke kunsten als modelleur en decorateur met ballonnen alleen maar in de weg.

Horrorclown
,,Daar komt bij dat sommige kinderen bang van clowns zijn. Was ik een hondje aan het maken, dan zag je ze soms wegduiken. Door al dat gedoe nu met die horrorclowns zou dat alleen maar erger zijn geworden.” Hij heeft even overwogen zichzelf als ‘ballonnenartiest’ aan te gaan prijzen. Maar daar is Gerard Keetels dan weer veel te bescheiden voor: „Zo artistiek ben ik nu ook weer niet.”

'Gerard Keetels de ballonnenman', dat wordt het. „Nu roepen ze vaak: ‘Hé, daar heb je Fluppie!’ Straks hoop ik dat ze zeggen: ‘Kijk, daar heb je de ballonnenman’.”

Zaterdag brengt de Langstraat-editie van het Brabants Dagblad een paginagroot interview met Gerard Keetels en zijn vrouw Irma. Het leven is niet lief geweest voor ze, maar de ballonnen geven nu kleur aan hun bestaan.

Volledig scherm
Ballonnenclown Fluppie. © Gerard en Irma Keetels
  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.