Volledig scherm
De vesting is eerder al verrijkt met bloembakken aan lantaarnpalen. Voortaan zijn ook geveltuintjes toegestaan. © Hans van den Eeden

Geveltuintjes moeten de vesting Heusden fleuriger maken

HEUSDEN - Bewoners van de vesting Heusden mogen sinds deze week vestingtuintjes aanleggen. De gemeente heeft een aantal regels opgesteld waarmee de mensen aan de slag kunnen.

Een van de initiatiefnemers is Sandra Mosch (52), zelf vestingbewoonster. Ze vindt dat het allemaal wel wat fleuriger en groener  kan in de vesting. Als voorbeeld noemt ze een initiatief van een aantal bewoners van de Ridderstraat. 

Mosch denkt dat bezig zijn in en met geveltuintjes (aan de muur of op de stoep voor het huis) de onderlinge contacten zal bevorderen. En ze vermoedt dat toeristen de tuintjes alleen maar mooi zullen vinden.

Het geveltuintjesproject valt onder de paraplu van BeLeven in de vesting, de vesting-variant op Buurt Bestuurt. Mosch is lid van het zogeheten Greenteam. Eerder zorgde die al voor bloembakken aan lantaarnpalen. Ook wordt gewerkt aan de plaatsing van boombakken.

Waalwijk, Heusden e.o.