De Ster in Nieuwkuijk.
Volledig scherm
De Ster in Nieuwkuijk. © Google Streetview

Hamming: 'Ingrijpen bij Ster Nieuwkuijk was terecht'

NIEUWKUIJK - Volgens de Heusdense burgemeester Jan Hamming was er afgelopen vrijdag meer dan voldoende aanleiding om het galafeest in De Ster in Nieuwkuijk stil te leggen.

"Er waren opstootjes binnen en buiten, en er waren dusdanig veel dronken jongeren - ook 18-minners - dat het alleen al vanwege gezondheidsredenen verantwoord was om het feest stil te leggen", aldus de burgemeester. Hamming zegt dat hij met Ster-eigenaar Wilbert van de Water harde afspraken heeft gemaakt om herhaling te voorkomen. "Dit was eens maar nooit weer. Ik wil ook een oproep doen aan alle ouders. Let op wat je kinderen doen."

Bij de horecagelegenheid liep het vrijdagnacht flink uit de hand toen er knokpartijen ontstonden bij galafeest 'Delusion'. Daarbij werden 3 personen aangehouden en moesten 2 personen naar het ziekenhuis worden gebracht.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.