Volledig scherm
De Ster in Nieuwkuijk. © Google Streetview

Hamming: 'Ingrijpen bij Ster Nieuwkuijk was terecht'

NIEUWKUIJK - Volgens de Heusdense burgemeester Jan Hamming was er afgelopen vrijdag meer dan voldoende aanleiding om het galafeest in De Ster in Nieuwkuijk stil te leggen.

"Er waren opstootjes binnen en buiten, en er waren dusdanig veel dronken jongeren - ook 18-minners - dat het alleen al vanwege gezondheidsredenen verantwoord was om het feest stil te leggen", aldus de burgemeester. Hamming zegt dat hij met Ster-eigenaar Wilbert van de Water harde afspraken heeft gemaakt om herhaling te voorkomen. "Dit was eens maar nooit weer. Ik wil ook een oproep doen aan alle ouders. Let op wat je kinderen doen."

Bij de horecagelegenheid liep het vrijdagnacht flink uit de hand toen er knokpartijen ontstonden bij galafeest 'Delusion'. Daarbij werden 3 personen aangehouden en moesten 2 personen naar het ziekenhuis worden gebracht.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.