Volledig scherm
© DG

Handtekening voor 250 huizen in Geerpark Vlijmen

VLIJMEN - Over een klein jaar start naar verwachting de bouw van 200 huizen in Geerpark in Vlijmen. De woningen vormen fase 1c van de nieuwbouwwijk, van in totaal zo'n 800 huizen, die verrijst tussen Vlijmen en Haarsteeg.

Het gaat bij de 200 woningen om 71 sociale huurwoningen, die gebouwd worden voor Woonveste. De rest bestaat uit koopwoningen, verdeeld over verschillende type: rijtjes, tweekappers, patio-woningen en vrijstaande woningen. Dinsdagmiddag zijn de handtekeningen gezet, overigens niet alleen voor de 200 huizen die Janssen de Jong en Hendriks Coppelmans Bouwgroep gaan bouwen. Ook Van der Ven uit Tilburg gaat 50 huizen bouwen in Geerpark.

Alle woningen worden gebouwd volgens het nul-op-de-meter principe: de huizen wekken net zoveel energie op als ze op jaarbasis verbruiken.

De gemeente Heusden verwacht dat de 250 woningen er eind 2019 staan. Rond 2020 start de volgende fase van de woningbouw in Geerpark.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.