Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden: 3 ton nodig voor wegwerken tekortkomingen bij archivering

VLIJMEN - De gemeente Heusden moet het nodige 'reparatiewerk' verrichten aan de archivering van stukken die nog niet naar het Streekarchief hoeven. Om alle wettelijke verplichtingen te voldoen, is bijna 300.000 euro nodig.

Met dat geld moet in twee jaar tijd onder meer de achterstand worden weggewerkt bij de archivering en bij de vernietiging van archieven.

Ook de ruimten die in Vlijmen en Drunen worden gebruikt, zijn niet helemaal in orde. Die gebreken moeten weggewerkt worden.

Politieke partij DMP Heusden maakt zich inmiddels grote zorgen over de situatie en is bang dat de dienstverlening in gevaar komt. De partij heeft vragen gesteld.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.