Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden aast op Europees geld

HEUSDEN - Heusden heeft samen met andere vestingsteden z'n handtekening gezet onder een overeenkomst, waarmee de European Federation of Fortified Sites (Efforts) is opgericht.

De deelnemers hopen daarmee Europees geld binnen te kunnen halen, dankzij het netwerk dat via de federatie aangesproken kan worden, ,,Maar ook uitwisseling van kennis is voor ons een belangrijke reden om mee te doen", laat een woordvoerder van Heusden desgevraagd weten.

De woordvoerder wijst erop dat Heusden weliswaar z'n vestingwerken al heeft gerestaureerd. ,,Maar we staan als gemeente ook voor nieuwe uitdagingen. Denk aan 'vormgeving' van gebieden rond de vesting of de verdere restauratie rond de Elshoutse Zeedijk."

Andere deelnemers aan de federatie zijn bijvoorbeeld Den Bosch, Grave, Culemborg, Komárom in Hongarije en Klodzko in Polen.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.