Zwembad Het Run in Drunen.
Volledig scherm
Zwembad Het Run in Drunen. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Heusden beperkt bijdrage Het Run voorlopig tot 4 jaar

VLIJMEN/DRUNEN - De gemeenteraad van Heusden heeft dinsdag besloten vooralsnog niet langer dan vier jaar het onderhoud van openluchtzwembad Het Run in Drunen op zich te nemen. Tegelijk werd het definitieve ja-woord gegeven aan exploitant N-Joy om de komende 15 jaar de scepter te zwaaien in het openluchtbad.

Na vier jaar wordt gekeken hoe de exploitant financieel draait. Afhankelijk daarvan bepaalt de gemeente of zij nog meer geld steekt in het groot onderhoud van machinekamer en zwembad en zo ja, hoeveel. Die bepaling komt in het contract dat gemeente en N-Joy nog voor 1 januari gaan sluiten. Naar schatting bedragen de onderhoudskosten jaarlijks gemiddeld zo'n 100.000 euro.

De afspraken komen op het nippertje. Als het akkoord niet voor nieuwjaar was bereikt, had de exploitant geen outdooractiviteiten meer mogen houden bij Het Run. In dat geval zou stichting N-Joy helemaal zijn afgehaakt.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.