Volledig scherm
© Zollfahndungsamt Essen

Heusden boos over salaris directeur Bank Nederlandse Gemeenten (BNG)

BDVLIJMEN - Een brutosalaris van bijna 700.000 euro voor de directeur van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) is veel en veel te hoog. Die boodschap gaat de gemeenteraad van Heusden richting de Raad van Commissarissen sturen, met een kopie naar alle gemeenten.

PvdA en CDA in de Heusdense gemeenteraad hadden het liefst gezien dat wethouder Hanne van Aart (financiën, VVD) tijdens de aandeelhoudersvergadering een motie zou indienen, om te salaris van de directeur omlaag te brengen naar het niveau van een minister.

De BNG valt formeel weliswaar niet onder de wet normering topinkomens, maar de partijen zien de BNG als een overheidsorganisatie, die vooral werkt voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. In lijn met de wet zou de directeur van de BNG niet meer moeten verdienen dan een minister, vinden de partijen.

De strekking van het verhaal van CDA en PvdA kreeg brede bijval. VVD en Heusden Transparant stemden tegen. Thom Blankers (VVD): ,,Uiteindelijk gaan wij er niet over, daar is een Raad van Commissarissen voor."

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.