Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden hangt vlag halfstok vanwege aanslag Istanboel

VLIJMEN - De gemeente Heusden hangt vrijdag op alle gemeentelijke gebouwen de vlag halfstok. Dit vanwege de aanslag op vliegveld Atatürk in Istanboel, afgelopen dinsdag. De gemeente probeert ook officiële Turkse vlaggen te krijgen, om ook die halfstok te hangen.

Heusden wil met het gebaar z’n medeleven tonen aan de slachtoffers en de nabestaanden, maar ook aan Turkije als land. ,,Na de aanslagen in België deden we dat ook", aldus een woordvoerder van de gemeente. „Turkije is net als België lid van de Navo en onderdeel van Europa. Bovendien leven we vanuit Heusden mee met iedereen.”

De gemeente Heusden kent een vrij grote Turkse gemeenschap. Ook dat speelt een rol bij het besluit. Het initiatief is afkomstig van de gemeente Heusden zelf.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.