Volledig scherm

Heusden houdt 20 mille over aan Oekraïne-referendum

VLIJMEN - De gemeente Heusden houdt per saldo zo'n 20.000 euro over aan de volksraadpleging bij het Oekraïne-referendum.

Het in april gehouden Oekraïne-referendum levert veel landelijke politici nog steeds de nodige hoofdbrekens op. En hoewel veel gemeentes destijds weinig op hadden met al het extra geregel et cetera, zijn er voor hen ook lichtpuntjes. Zo houdt Heusden per saldo zo'n 20.000 euro óver aan de volksraadpleging.

De gemeente kreeg via het Rijk 60.000 euro om het referendum te organiseren. Naar nu blijkt blijven de gemaakte kosten steken op 40.000 euro. Waalwijk (kosten 79.000 euro, vergoeding 80.000 euro) en Loon op Zand (kosten naar schatting 37.000 euro, rijksuitkering 40.000 euro) spelen nagenoeg quitte.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.