Volledig scherm
© Thinkstock

'Heusden moet op de kleintjes letten'

VLIJMEN - Heusden moet goed op de kleintjes blijven letten. Die boodschap kreeg wethouder financiën Hanne van Aart (VVD) dinsdagavond mee van de gemeenteraad. De politiek sprak over de financiële situatie van Heusden, aan de hand van onder meer de jaarrekening 2015, de eerste tussenrapportage en de voorjaarsnota.

In de laatste worden de grote lijnen van de plannen voor 2016 en volgende jaren uitgezet. De politiek wees onder meer op de algemene reserve die nodig aangevuld moet worden en op een aantal projecten dat steeds duurder uitpakt.

Tonnetjes
​Martijn van Esch (DMP Heusden) waarschuwde dat de woorden 'een tonnetje hier, een tonnetje daar' geen gevleugelde uitspraak mag worden. Dat is volgens Van Aart zeker niet de bedoeling. Volgens haar kijkt het college zeer kritisch naar de uitgaven. ,,En we hebben zeker grip op de financiën", reageerde ze op een vraag van CDA-raadslid Ans Muskens.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.