Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden versoepelt regels gedenktekens begraafplaats

VLIJMEN - Heusden wordt steeds vaker geconfronteerd met nabestaanden die een grafmonument wilden, dat qua omvang niet past binnen de regels. De gemeente wil de regels nu versoepelen. Een voorstel daarvoor ligt klaar, de gemeenteraad neemt op 20 december een besluit. De aangepaste regels gaan ook gelden ook voor urnengraven.

De versoepeling betekent niet dat voortaan alles is toegestaan. Zo wordt in elk geval de hoogte beperkt. En nog steeds moet een vergunning worden aangevraagd.

Heusden heeft drie gemeentelijke begraafplaatsen, in Drunen, Nieuwkuijk en Heusden. De overige, kerkelijke begraafplaatsen, hebben hun eigen regels en voorwaarden.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.