Volledig scherm

Heusden vindt restauratie deuren dubbele sluis bij Doeveren te duur

HEUSDEN/DOEVEREN/VUGHT - De gemeente Heusden gaat een andere partij zoeken voor het restaureren van de sluisdeuren van de dubbele sluis in de Zeedijk bij Doeveren.

Volgens de gemeente rekent aannemer, het gespecialiseerde bedrijf Nico de Bont uit Vught, een te forse prijs voor de sluisdeuren.

Of het consequenties heeft, bijvoorbeeld voor de subsidie, dat de sluisdeuren uit het project worden gehaald, is nog niet bekend. De dubbele sluis is onderdeel van de Zuidelijke Waterlinie, de oudste waterlinie van het land. De restauratie van de sluis is zo goed als klaar.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.