Volledig scherm
© Kees Martens

Heusden wil er snel 300 goedkope huurhuizen bij

VLIJMEN - Heusden wil de komende 3,5 jaar nog 300 goedkope huurhuizen bouwen. Daar zijn afspraken over gemaakt met woningcorporatie Woonveste. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor mensen onder een bepaalde inkomensgrens. De 300 huizen zijn bedoeld voor zowel vluchtelingen met een verblijfsvergunning, als voor de 'eigen' bevolking.

Ongeveer de helft van de 300 huizen zitten al in bestaande plannen, die nog verder uitgewerkt. Voor de rest van de woningen hoopt Heusden snel plekken in de gemeente te vinden. In beeld zijn onder meer de Von Suppéstraat (voormalige school) en een deel van het Oranjeveld (circusterrein Willem Alexanderstraat) in Drunen.

Vizier
In Vlijmen heeft Heusden twee plaatsen in het vizier: de Jacob van Lennepstraat en de Pastoor Smolderstraat. En in Oudheusden biedt de Rembrandtlaan (locatie voormalige school) wellicht kansen.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.