Volledig scherm
© Commons Wikipedia

Heusden zit bouwers meer achter de vodden voor toegankelijke huizen

VLIJMEN - Aannemers en projectontwikkelaars die in de gemeente Heusden gaan bouwen, krijgen voortaan al direct een lijstje onder hun neus met 'eisen' voor de bouw van levensloopbestendige woningen.

Op die manier wil Heusden dat er meer en beter rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een beperking. Heusden wil ook 'dwingender' worden in de richting van de bouwers.

Nu worden de genoemde lijstjes pas veel later verstrekt, wat een doorn in het oog was van het Seniorenoverleg en en het Gehandicaptenplatform. Door het late moment, bij het indienen van de bouwaanvraag, kon er in de plannen amper nog iets aangepast worden.

Het Seniorenoverleg is blij met de stappen van de gemeente Heusden.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.