De Voorste Venne.
Volledig scherm
De Voorste Venne. © Dik de Joode/BD

Heusdense politiek voelt niets voor extra geld Voorste Venne

DRUNEN - Het teruggeven van de opdracht om voor vijf miljoen euro van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen een 'bruisend centrum' te maken, is voor de Heusdense politiek heen reden met extra geld over de brug te komen. Dat blijkt uit een eerste rondgang langs de fracties.

'Kwartiermaker' Hans Andersson gaf zijn opdracht vrijdag officieel terug. Hij en de leden van de stuurgroep (de Aleph, de bibliotheek en De Voorste Venne) komen tot de conclusie dat zeker tien miljoen nodig is de plannen uit te voeren. De coalitiepartijen zijn niet van plan met extra geld over de brug te komen. Het standpunt is, dat is gekozen voor een renovatie van vijf miljoen euro. Verder gaat de financiele polsstok van Heusden niet.
​Een aantal fracties denkt dat richting Andersson en de stuurgroep misschien verkeerde verwachtingen hebben gewekt, door het woord 'bruisend' te gebruiken. ,,Die term betekent voor iedereen iets anders. Misschien hadden we duidelijker moeten zijn wat we daaronder verstaan", stelt Caspar van den Brandt (Gemeentebelangen).

Zomervakantie
De bedoeling is dat de politiek nog voor de zomervakantie over de ontstane situatie gaat praten. Oppositiepartijen Heusden Transparant en D66 zijn boos omdat uit het verslag van Andersson blijkt, dat de coalitiepartijen al veel eerder over een aantal zaken zijn geinformeerd dan zij.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.