Hristo Petrov
Volledig scherm
Hristo Petrov © Hans van den Eeden

Hristo Petrov winnaar Lambert Tegenbosch Publieksprjs

HEUSDEN- De uit Bulgarije afkomstige pianist Hristo Petrov is de winnaar van de Lambert Tegenbosch Publieksprijs. Dit bleek zondagmiddag tijdens de finale van Oor voor Muziek in het Gouverneurshuis te Heusden.

De prijs die werd uitgereikt door de Heusdense wethouder Wim van Engeland en bestaat uit een bedrag van driehonderd euro. Bij de prijs hoort ook deelname aan een Studie Vierdaagse met zomeravondconcerten en masterclasses door Geoffrey Madge in Helvoirt.
De tweede prijs, goed voor 250,00 euro ging naar Erwin Weerstra op piano. Het duo Maya Levi op viool en Matthieu Idmtal op piano behaalden de derde prijs. Deze prijs is goed voor 150,00 euro.

Liszt
Tijdens de finale speelde Hristo Petrov van F. Liszt Etude de Concert no. 3, Des dur. En van F. Chopin speelde hij onder andere de Ballade no.1 in g moll.
'Oor voor muziek' geeft ook het komende seizoen jonge veelbelovende musici de gelegenheid om zich in de vesting te presenteren.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.