Volledig scherm
© Thinkstock

Inwoners Heusden volgend jaar paar tientjes duurder uit

VLIJMEN - Inwoners van de gemeente Heusden zijn volgend jaar wat gemeentelijke belastingen betreft duurder uit dan dit jaar. Eenpersoonshuishoudens moeten naar verwachting 46,50 euro extra neertellen, een huishouden dat uit meer personen bestaat komt uit op 34,85 euro. Dat blijkt uit de begroting 2016 die vrijdag is gepresenteerd.

De lastenverzwaring heeft vooral te maken met verhoging van de afvalstoffenheffing. Het spaarpotje dat Heusden de afgelopen jaren aansprak om extra kosten op dit terrein op te vangen is bijna leeg, dus gaat de heffing omhoog. Eenpersoonshuishoudens zijn extra duur uit omdat het vaste deel van de heffing gelijk wordt getrokken met de andere huishoudens.

Wethouder Hanne van Aart (financien, VVD) benadrukt overigens dat de lokale lasten in Heusden relatief laag zijn. Ook op andere terreinen is ze positief. Onder meer omdat de interesse in bedrijfsgrond toeneemt, de algemene reserves op het gewenste niveau gaan komen en geen extra bezuinigingen nodig zijn. Financiële onzekerheden blijven er ook. Onder meer over de ontwikkelingen in de zorg en de grondexploitatie.

Lees het hele verhaal 'Heusdenaar komt toch duurder uit' via Blendle (0,15 cent)

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.