Volledig scherm
De werkzaamheden in de kerktuin bij het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente in de vesting Heusden zijn bijna afgerond. © Dik de Joode/BD

Klus in kerktuin Heusden bijna geklaard, met vergunning en al

HEUSDEN - Eerder dit jaar was er nog wat gedoe over de werkzaamheden die het bestuur van de Hervormde Gemeente Heusden wilde laten uitvoeren in de kerktuin in de vesting Heusden. Maar nu is het zover en is de klus bijna geklaard.

In maart werd werd de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen en het verplaatsen van grafplaten zelfs stilgelegd omdat de gemeente Heusden eerst wilde uitzoeken of vergunningen nodig waren. Dat bleek inderdaad het geval, hoewel archeologisch onderzoek niet nodig bleek.

Inmiddels is de vergunning aangevraagd en verstrekt. De klus is inmiddels bijna geklaard, laat een woordvoerder van het kerkbestuur weten. De bedoeling is dat het parkeren voortaan veel soepeler en gestructureerder verloopt. Ook rijden auto's nu niet meer over eeuwenoude grafplaten heen. ,,Dat heeft ons complimenten opgeleverd", stelt ouderling-kerkrentmeester Thomas Rijneveld.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.