Schietpartij Oudheusden
Volledig scherm
Schietpartij Oudheusden © Erik Haverhals

Kogelgaten zijn stille getuigen schietpartij in Oudheusden

OUDHEUSDEN – Minimaal vijf, maar volgens buurtbewoners wel tien tot vijftien schoten zijn er woensdagavond gelost bij de schietpartij aan de Suitbertusstraat in Oudheusden.

Het doelwit was een hoekwoning met de Julianastraat. Een 38-jarige vrouw uit Eindhoven raakte gewond aan haar arm.

Meer schoten
Dat er minimaal vijf keer is geschoten is simpel vast te stellen door de gaten in het rolluik en de voordeur van de woning te tellen. Onafhankelijk van elkaar zeggen zeker drie verschillende buurtbewoners dat ze veel meer schoten hebben gehoord.

Buurtonderzoek
Rechercheurs en agenten in uniform deden donderdagochtend nog een uitgebreid buurtonderzoek. Een bewoner van de Suitbertusstraat zegt van een direct betrokkene gehoord te hebben dat er mensen bij de bewuste woning aan de deur kwamen, waarop meteen werd geschoten.

Een andere omwonende zegt dat een zoon des huizes ruzie had gekregen en dat die ruzie ontaardde in de schietpartij. Meerdere buurtbewoners stellen ook dat de betrokkenen elkaar kennen.

Ander incident
De politie gaat er niet vanuit dat de explosie bij de woning in de Van Asbeckstraat in Oudheusden van afgelopen weekeinde iets met de schietpartij te maken heeft.

Vier kogelgaten in het rolluik van de woning in Oudheusden
Volledig scherm
Vier kogelgaten in het rolluik van de woning in Oudheusden © Gert-Jan Buijs
  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.