Volledig scherm

Koninklijke onderscheidingen voor Heusdense brandweerlieden

HEUSDEN - De brandweerposten van de gemeente Heusden nemen dit jaar afscheid van vier brandweervrijwilligers. De vier vrijwilligers, Ad van de Weijenberg van de post Vlijmen en Leon de Leeuw, Piet van Iersel en Rinie Pulles van de post Drunen, zijn bij gelegenheid van dit afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De brandweervrijwilligers hebben hun sporen op het gebied van de openbare veiligheid volgens de gemeente ruimschoots verdiend. Niet alleen met de gebruikelijke hulpverleningstaken van de vrijwillige brandweer, maar ook op het gebied van opleiding, preventie en deelname aan evenementen waarbij de lokale brandweerposten hand- en spandiensten verrichten.

Burgemeester Hamming reikt de onderscheidingen tijdens de jaarlijkse brandweeravond uit.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.