Volledig scherm
De 58-jarige Alblasserdamse, die opgroeide in Drunen, heeft een missie: "Bij geweldsmisdrijven en verkeersongelukken staat Slachtofferhulp tenminste nog voor je klaar." © Richard van Hoek

Laura Brugmans uit Drunen zet fatale bedrijfsongevallen op de kaart

ALBLASSERDAM - Een boek én een stichting liet Laura Brugmans-Van Leest uit Drunen volgen op het fatale bedrijfsongeval dat haar man Cees in 2012 overkwam.

De 58-jarige Alblasserdamse, die opgroeide in Drunen, heeft een missie: "Bij geweldsmisdrijven en verkeersongelukken staat Slachtofferhulp tenminste nog voor je klaar. Nabestaanden van iemand die op zijn werk om het leven is gekomen, kunnen overal zelf achteraan. Er is te weinig aandacht voor arbeidsslachtoffers."

Bij elk gruwelijk bedrijfsongeval dat in het nieuws opduikt, draait haar maag weer om. Twee mannen die aan het werk in Zaltbommel met de bak van hun hoogwerker naar beneden vallen: Brugmans hoort bij beide families thuis de bel al gaan. En dan beseft ze wat die mensen te wachten staat. Confrontaties met de werkgever, de collega's, de verzekering, de arbeidsinspectie, de letselschadeadvocaat, de huisarts, de therapeut....

Zaterdag 14 mei staat in het Brabants Dagblad een uitgebreid interview met Laura Brugmans, oprichter van de Stichting Arbeidsongevallen en schrijver van En toen ging de bel.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.