Volledig scherm
© Thinkstock

Lezing 'Kraamtijd door de eeuwen heen' in Heusden

HEUSDEN - Oud-kraamverzorgster Francien van Helden uit Dussen geeft op dinsdag 11 oktober een lezing bij de Vereniging Senioren Heusden.

Deze heeft als onderwerp ‘De kraamtijd door de eeuwen heen’ en is ook interessant voor oud-kraamvaders. Van Helden vertelt over de gebruiken en gewoonten die in de loop van eeuwen hoorden bij de kraamtijd. Zij neemt voorwerpen mee uit haar particuliere museum De Kijkkraam.

De lezing op dinsdag 11 oktober begint om 10.00 uur in de Senioren Sociëteit aan de Demer 2 in Heusden. De bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet-leden. Zij betalen 2.50 euro. De leden van de Open 50+ Sociëteit zijn betalen 1,50 euro.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.