Luisterlezing Schubert in Gouverneurshuis Heusden
Volledig scherm
Luisterlezing Schubert in Gouverneurshuis Heusden © Hans van den Eeden

Luisterlezing Schubert in Gouverneurshuis Heusden schot in de roos

HEUSDEN - Dat er veel belangstelling bestaat voor het leven en werk van Schubert, bleek zondagmiddag in het Gouverneurshuis in Heusden. Tijdens de tweede luisterlezing van het seizoen vertelde Thijs Bonger uitgebreid over de muziek en de persoon van het muzikale talent.

Enthousiast belichtte Bonger Schubert, die veel stukken componeerde en zeshonderd liederen schreef. Bonger ondersteunde zijn presentatie met fraai beeldmateriaal en tal van anekdotes.

Schubert overleed op 31-jarige leeftijd, waarschijnlijk aan syfilis. Bredanaar Thijs Bonger is vooral bekend als presentator en programmamaker bij de Concertzender.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.