Volledig scherm
© Thinkstock

Manager Britstra heeft goede hoop op doorstart Gieterij Drunen

DRUNEN - Roel Britstra, manager van Gieterij Drunen, is positief over de kansen op een doorstart van het bedrijf dat begin april failliet werd verklaard. "Er wordt met man en macht aan gewerkt om een doorstart voor elkaar te krijgen."

Het faillissement kwam hard aan bij de 14 medewerkers van Gieterij Drunen, die in 2010 van start ging toen Wärtsilä de productie van scheepsschroeven naar China verplaatste. “Het voltallige personeel zet er de schouders onder om weer door te kunnen gaan”, aldus Britstra.

Nieuwe opdrachten lagen klaar voor de gieterij, maar het was volgens Britstra moeilijk om de verliezen uit het verleden te compenseren.

Curator Frank van den Berg laat weten in de loop de week meer duidelijkheid te hebben.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.