Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen, gezien vanuit de lucht. © Beeld Werkt

Na jarenlang discussiëren zegt gemeenteraad Heusden 'ja' tegen renovatie De Voorste Venne

DRUNEN - De kogel is door de kerk. De gemeenteraad van Heusden is dinsdagavond akkoord gegaan met het renovatie- exploitatieplan voor cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen.

De bedoeling is dat de verbouwing na de zomer van start gaat, waarna de klus na acht maanden geklaard moet zijn. Dan is Heusden 5,1 miljoen euro armer en heeft het daar bovenop 1,05 miljoen uitgetrokken voor de inrichting.

Met het besluit komt een einde aan jarenlange plannenmakerij en discussie over de toekomst van het cultureel centrum, dat is gehuisvest in het voormalige Autotron. Aan het gebouw moet hoognodig veel gebeuren. De plannen beperken zich tot het zogeheten carré. Stichting De Voorste Venne gaat het gebouw voor een ton per jaar huren. De stichting is vier jaar lang verzekerd van een subsidie van drie ton van de gemeente. 

Vanuit de politiek is wethouder Wim van Engeland (Gemeentebelangen) op het hart gedrukt de kosten goed te bewaken.  

De politiek heeft brede waardering voor de inzet van het nieuwe stichtingsbestuur dat de afgelopen 2,5 jaar de kar mee heeft getrokken. Kunstencentrum De Aleph wordt hoofdgebruiker van het gebouw, met andere huurders heeft de stichting al afspraken of is ze in gesprek. 

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.