Een ondergrondse afvalcontainer.
Volledig scherm
Een ondergrondse afvalcontainer. © Erna Lammers

Ophalen van restafval gaat verdwijnen in Heusden

VLIJMEN - Over ruim een jaar wordt nergens in de gemeente Heusden het restafval nog bij de mensen thuis opgehaald. De bedoeling is dat heel Heusden dan over is op het systeem van 'omgekeerd inzamelen'.

Inwoners moeten hun restafval dan naar een ondergrondse container in de buurt brengen. Gevolg daarvan is dat mensen hun afval dan veel beter gaan scheiden, zo is gebleken uit een proef in de Wijk Braken-Oost in Drunen. Zeker als zoveel mogelijk soorten van dat te scheiden afval wel thuis wordt opgehaald.

Kostendaling
Minder restafval en meer afval dat te recyclen is, doen de kosten van de afvalinzameling flink dalen. Als de cijfers van Braken-Oost worden vertaald naar héél de gemeente, dan zou de afvalstoffenheffing met bijna 35 euro omlaag kunnen. Nog los van de positieve gevolgen voor de portemonnee.

Het nieuwe systeem wordt vanaf april volgend jaar in fases ingevoerd. Het voorstel van burgemeester en wethouders van Heusden wordt dinsdag 20 december besproken in de raadsvergadering.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.