Zwembadplezier in het Run, in de zomer van 2015, toen N-Joy de exploitatie van het Drunense openluchtbad overnam.
Volledig scherm
Zwembadplezier in het Run, in de zomer van 2015, toen N-Joy de exploitatie van het Drunense openluchtbad overnam. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Optisport meldt zich al om Het Run in Drunen te gaan exploiteren

DRUNEN - Het bedrijf Optisport wil graag met de gemeente Heusden om tafel, om te praten over openluchtzwembad het Run in Drunen. Dit naar aanleiding van het nieuws dat stichting N-Joy, dat het bad nu exploiteert, bij de gemeente Heusden aangeklopt voor een extra lening van 95.000 euro.

N-Joy heeft dit geld nodig omdat het in financiële problemen verkeert. Als er niet snel geld gevonden wordt, dreigt faillissement voor de stichting. Optisport runt in Nederland zo'n 300 sportaccommodaties en toonde al eerder belangstelling voor Het Run.

Geen extra geld
Optisport wil het liefst het Run exploiteren samen met overdekt bad Die Heygrave in Vlijmen. Volgens directeur Van Iersel hoeft zijn bedrijf dan geen extra geld voor Het Run, omdat er op die Heygrave genoeg te besparen zou zijn. Als Optisport alleen Het Run gaat exploiteren, denkt Optisport zo'n 80.000 euro aan gemeentelijke bijdrage nodig te hebben. ,,Want je kunt een openluchtbad niet exploiteren zonder een bijdrage", aldus Van Iersel.

Perspectief
Overigens ziet stichting N-Joy nog wel degelijk perspectief. De stichting wijst daarbij op een bedrijfsplan, waarin allerlei andere activiteiten en samenwerking met al van (zorg)instanties een belangrijke plaats innemen. De Heusdense politiek praat donderdag over het verzoek van N-Joy voor een extra lening.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.