Het eerste ontwerp van Het Plein in Vlijmen.
Volledig scherm
Het eerste ontwerp van Het Plein in Vlijmen. © Okra landschapsarchitecten

Paviljoen in centrumplan Vlijmen wordt bijna een derde kleiner

VLIJMEN - In het paviljoen dat gaat worden gebouwd op Het Plein in Vlijmen, als onderdeel van het centrumplan, komen straks geen vier maar nog slechts drie ruimtes voor winkels of horeca.

De oppervlakte van het paviljoen wordt een stuk kleiner: van de 540 vierkante meter waarvan tot voor kort nog sprake was, zijn er nog 350 over. De laatste aanpassing in het centrumplan Vlijmen heeft volgens wethouder Mart van der Poel alles te maken met de wensen van de ondernemers. "Daarom is het aantal winkelruimtes in het paviljoen van vier naar drie teruggebracht."

Wensen
Het paviljoen komt aan de zuidkant van Het Plein, aan de kant van De Akker. Daar waar het beeldbepalende paviljoen kleiner wordt, komen aan de oostkant van Het Plein straks juist meer winkelruimtes terug dan tot nu toe de bedoeling was. Ook dat heeft volgens Van der Poel te maken met de wensen van de ondernemers.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.