Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen. © Frans van Halder

Renovatie De Voorste Venne in Drunen loopt vertraging op

VLIJMEN/DRUNEN - De planning was strak, dat wisten alle betrokkenen. Maar nu is het zeker dat cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen niet is gerenoveerd voordat na de zomervakantie het nieuwe theaterseizoen begint. Het zou zomaar kunnen dat de facelift pas volgend jaar zomer wordt uitgevoerd, of in fases. "We weten het nog niet", stelt wethouder Wim van Engeland van de gemeente Heusden.

De stuurgroep die de plannen in opdracht van de gemeente verder voorbereidt, blijkt de afgelopen tijd ook gekeken te hebben naar andere opties dan renoveren voor maximaal 5 miljoen euro, waartoe de politiek vorig jaar september besloot.

Die andere opties (totale sloop en nieuwbouw, gedeeltelijke sloop en gedeeltelijke nieuwbouw, of de buitenkant laten staan en binnen alles nieuw) bleken allemaal miljoenen duurder.

In de stuurgroep gingen stemmen op om Heusden die mogelijkheden voor te leggen, duurder of niet. “Want je kunt het maar één keer doen", was de redenering. Wethouder Wim van Engeland (lid van de stuurgroep) stapte zo naar 'zijn' eigen college. Het antwoord aan de stuurgroep is echter duidelijk: het is en blijft 5 miljoen.

Opknappen
De Voorste Venne wordt verbouwd, opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook krijgt de bibliotheek er onderdak. Een deel wordt afgestoten. De Voorste Venne moet het Bruisend Hart van Drunen worden, met veel aandacht voor ontmoeting.

De politiek wordt 21 april bijgepraat, woensdagavond is de stuurgroep geïnformeerd.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.