De Voorste Venne in Drunen.
Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen. © Frans van Halder

Renovatie De Voorste Venne in Drunen loopt vertraging op

VLIJMEN/DRUNEN - De planning was strak, dat wisten alle betrokkenen. Maar nu is het zeker dat cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen niet is gerenoveerd voordat na de zomervakantie het nieuwe theaterseizoen begint. Het zou zomaar kunnen dat de facelift pas volgend jaar zomer wordt uitgevoerd, of in fases. "We weten het nog niet", stelt wethouder Wim van Engeland van de gemeente Heusden.

De stuurgroep die de plannen in opdracht van de gemeente verder voorbereidt, blijkt de afgelopen tijd ook gekeken te hebben naar andere opties dan renoveren voor maximaal 5 miljoen euro, waartoe de politiek vorig jaar september besloot.

Die andere opties (totale sloop en nieuwbouw, gedeeltelijke sloop en gedeeltelijke nieuwbouw, of de buitenkant laten staan en binnen alles nieuw) bleken allemaal miljoenen duurder.

In de stuurgroep gingen stemmen op om Heusden die mogelijkheden voor te leggen, duurder of niet. “Want je kunt het maar één keer doen", was de redenering. Wethouder Wim van Engeland (lid van de stuurgroep) stapte zo naar 'zijn' eigen college. Het antwoord aan de stuurgroep is echter duidelijk: het is en blijft 5 miljoen.

Opknappen
De Voorste Venne wordt verbouwd, opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook krijgt de bibliotheek er onderdak. Een deel wordt afgestoten. De Voorste Venne moet het Bruisend Hart van Drunen worden, met veel aandacht voor ontmoeting.

De politiek wordt 21 april bijgepraat, woensdagavond is de stuurgroep geïnformeerd.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.