Volledig scherm
© Thinkstock

Resultaten Milieu Effect Rapportage (MER) voor GOL Langstraat komend najaar klaar

DRUNEN - De onderzoekers die zich bezighouden met de gevolgen van de maatregelen die binnen de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) staan gepland, hopen hun werkzaamheden komend najaar te hebben afgerond. Dan moeten ze in beeld hebben welke gevolgen de plannen hebben voor onder meer de veiligheid, luchtkwaliteit en water.

Het uitgangspunt bij deze Milieu Effect Rapportage (MER) zijn de voorkeursalternatieven die zijn overgeschoten na de inspraak en het meepraten van de afgelopen jaren.

De uitkomsten van de MER spelen een rol bij de keuzes die nog moeten worden gemaakt. Er zijn immers nog varianten in beeld voor onder meer de Baardwijkse Overlaat en voor de aansluiting Nieuwkuijk. Ook zijn de resultaten van belang voor de 2 provinciale inpassingsplannen die nog moeten worden gemaakt, voordat de maatregelen uitgevoerd kunnen worden. Tegen zowel MER als de inpassingsplannen kunnen bezwaren worden ingediend. Maar dan is het naar verwachting inmiddels 2018 of 2019.

Verschillende instanties
Binnen de GOL werken 20 instanties samen aan maatregelen voor een goede ontsluiting van de dorpen in de Langstraat en voor een goede doorstroming van de A59. Ook wordt gekeken naar maatregelen voor onder meer de natuur, de economie, de agrarische sector en het toerisme.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.