Volledig scherm
Het ingezakte dak van de al jaren verpauperde woning op de hoek Grotestraat-Jacobus van der Meijdenstraat in Drunen. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

'Schandvlek' in Drunen in oktober tegen de vlakte

DRUNEN - Anton Peters van De Wit Projectmanagement is er vast van overtuigd: in oktober wordt het verpauperde pand op de hoek Grotestraat-Jacobus van der Meijdenstraat in Drunen gesloopt.

En de maand daarna start de bouw van tien appartementen, bekend onder de naam plan Middendorp. De vervallen woning is veel Drunenaren al jaren een doorn in het oog.

Jaren geleden werd het pand al betiteld als de 'schandvlek van Drunen'. Verschillende plannen voor de bouw van appartementen sneuvelden, om uiteenlopende redenen. De afgelopen dagen is het dak gedeeltelijk ingestort en zijn bouwhekken op de Jacobus van der Meijden geplaatst. Volgens Anton Peters en de gemeente Heusden levert de situatie geen gevaar op voor mensen of de omgeving.

Volledig scherm
Een artist impression van appartementencomplex Middendorp, dat op de plaats van de bouwval komt te staan. © Staete Makelaars
  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.